Атомні електростанції України вражають результатами цього літа

14 сен, 12:00

Атомні електростанції України вражають результатами цього літа, перевиконавши плани виробництва електроенергії на 19%, повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом".

Атомні електростанції виробили влітку впечатляючі 9,7 млрд кВт⋅год електроенергії. Ця цифра перевищила прогнозну вироблення електроенергії на атомних станціях на понад 1,5 млрд кВт⋅год. Така ефективність дозволила достатньо забезпечити споживачів електроенергією і запобігти можливому дефіциту, який міг би виникнути через невиконання прогнозного вироблення електроенергії тепловими електростанціями на майже 940 млрд кВт⋅год.

Атомні електростанції вкладалися у стабільність об'єднаної енергосистеми України, зміцнюючи її щомісяця на середню кількість 500 млн кВт⋅год.

У цьому році атомні електростанції виробили на 4,2 млрд кВт⋅год електроенергії більше, ніж було задумано, що є важливим внеском у забезпечення енергетичної незалежності країни.

Незважаючи на сподівані зменшення виробництва електроенергії та можливий дефіцит, Атомна Енергія НАЕК "Енергоатом" забезпечила стабільність в літній період, не допускаючи фактичного небалансу в електроенергетиці.

Враховуючи вражаючі результати атомної генерації, важливо продовжувати інвестувати у розвиток атомної енергетики як ключового складового компонента енергетичної системи України, що сприяє забезпеченню стабільності та надійності електропостачання.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274596.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua