Ціни на оренду житла в Києві продовжують стрімко зростати

15 сен, 17:00

Вартість оренди житла в Українській столиці продовжує різко збільшуватися, за даними статистики, наданої компанією Bird. Останнім часом, цей тренд стає особливо помітним.

За цією статистикою, середня вартість однокімнатної квартири в Києві зросла на 18%, до рівня 13 000 гривень, в той час як ціни на двокімнатні квартири підвищилися на 19%, до 19 100 гривень, а трьохкімнатні – на 11%, до 30 600 гривень.

Причиною такого різкого підвищення цін на оренду стали кілька факторів, серед яких слід відзначити початок нового навчального сезону і бажання орендодавців повернути рівень цін, що панував до початку російської агресії.

Сезонні коливання цін на житло стали традиційними в Україні, але зараз їх рівень виявився вищим, ніж зазвичай. Це може бути пов'язано з ростом попиту на житло в столиці внаслідок навчального року і, можливо, нестабільності на внутрішньому ринку нерухомості через геополітичні та економічні турбуленції.

Іншою важливою динамікою є спроби власників житла підвищити ціни на оренду з метою відновлення рівнів прибутків, які існували до початку конфлікту на сході України. Таким чином, орендні витрати стають значущим фактором для багатьох громадян Києва, і деякі можуть шукати альтернативні варіанти для задоволення своїх житлових потреб.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274619.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua