Кабмін прийняв рішення продовжити терміни виплат компенсацій за втрату врожаю через знищення Каховської ГЕС

19 сен, 12:00

Кабінет міністрів України прийняв рішення продовжити терміни виплат компенсацій громадянам, які втратили свої врожаї через знищення Каховської гідроелектростанції в Херсонській області. Це рішення внесено до порядку надання грошової допомоги відповідно до Постанови №980, прийнятої Кабінетом міністрів 12 вересня.

Замість попередньо встановленого 1 вересня, новий крайній термін подачі заяв та документів, які підтверджують право власності на земельну ділянку, встановлено на 31 жовтня цього року.

Миколаївська та Херсонська обласні військові адміністрації отримали додатковий час до 30 листопада (замість 1 жовтня) для розгляду заяв та нарахування допомоги. Після цього допомога буде спрямована на банківські рахунки отримувачів.

До цього, строк розгляду заяв регіональними комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Миколаївської та Херсонської областей збільшено з 10 до 20 робочих днів. Вони також відповідають за обстеження ділянок, на яких був втрачений врожай овочів, та складення відповідного акту.

Мешканці Миколаївської та Херсонської областей, які мають власні земельні ділянки для особистого селянського господарства та/або для будівництва житлових будинків та господарських будівель, можуть отримати цю грошову допомогу. Розмір компенсації становить 3318 гривень за втрачений урожай овочів на 0,01 га, і виплачується на площу не більше 0,2 га на Миколаївщині та 0,3 га на Херсонщині. Виплати почали здійснювати вже на початку липня, через місяць після аварії на Каховській ГЕС.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274642.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua