Саудівська Аравія та Tesla ведуть переговори щодо спільного заводу

19 сен, 18:00

Саудівська Аравія веде переговори з виробником електромобілів Tesla про можливе спільне будівництво виробничого заводу в країні, повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела, знайомі з даним питанням.

Переговори перебувають на дуже ранній стадії, і їхній результат ще не визначено. Проте Саудівська Аравія виявила зацікавленість у співпраці з Tesla в рамках своїх амбітних планів щодо забезпечення металами, необхідними для виробництва електромобілів, і диверсифікації економіки країни, яка сильно залежить від нафтового сектору.

Важливим фактором у цих переговорах є складні відносини між генеральним директором Tesla Ілоном Маском та саудівськими представниками. Також варто враховувати наявне партнерство Саудівської Аравії з конкурентом Tesla - компанією Lucid Group у сфері електромобілів.

Саудівська Аравія запропонувала Tesla право закуповувати необхідні метали і мінерали для виробництва електромобілів у країнах, таких як Демократична Республіка Конго, яка поставляє близько 70% світового кобальту. У червні цього року представники Саудівської Аравії звернулися до уряду Конго із пропозицією придбати активи в цій країні, а також надати фінансування сировинному гіганту Trafigura для проєкту з видобутку кобальту і міді в Конго.

Якщо ця угода здійсниться, вона може допомогти Tesla в реалізації своїх амбітних планів продажу 20 мільйонів автомобілів щорічно до 2030 року, порівняно з близько 1,3 мільйонами проданих автомобілів у 2022 році.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274652.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua