ЄІБ готовий виділити 220 мільйонів євро на реконструкцію інфраструктури України

21 сен, 09:00

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) розглядає можливість надання Україні фінансової допомоги у розмірі близько 220 мільйонів євро для відновлення інфраструктури. Ця ініціатива може стати важливим кроком у відновленні доріг і мостів в Україні.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України повідомило про переговори з представниками ЄІБ, під час яких обговорювалася можливість виділення коштів на відновлення важливих інфраструктурних об'єктів.

Голова агентства Мустафа Найєм і керівник Групи управління проєктами Вадим Ноздря розглянули прогрес реалізації спільних проєктів, зокрема, проєкту розвитку трансʼєвропейської транспортної мережі, який передбачає будівництво і ремонт доріг у шести регіонах України.

Згідно з угодою, підписаною у червні 2023 року, ЄІБ надав понад 50 мільйонів євро грантових коштів ЄС для закупівлі модульних мостів. Ці мости є тимчасовими спорудами і призначені для поліпшення логістики між населеними пунктами та регіонами, що найбільше постраждали від російської агресії.

ЄІБ є одним із ключових міжнародних партнерів України у відновленні критичної інфраструктури. Крім того, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури співпрацює зі Світовим банком, USAID та Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР). Ці організації є найбільшими міжнародними партнерами України у вирішенні чотирьох пріоритетних напрямків: відновлення прифронтової інфраструктури, відновлення житла, робота з пунктами пропуску на кордонах та розвиток критичних інфраструктурних об'єктів, включаючи системи водопостачання, енергетику та мости.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274681.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua