Uber може підвищити ціни в ЄС на 40% через нову законодавчу ініціативу

21 сен, 17:00

Американська компанія Uber Technologies, яка надає послуги таксі та доставки їжі, може збільшити ціни на свої послуги в Європейському союзі на 40% у разі прийняття нової директиви, що стосується статусу самозайнятих осіб.

Про це повідомляє Financial Times.

Згідно з цим законопроектом, водії таксі та кур'єри фактично отримають статус найманих працівників і права, аналогічні статусу штатних працівників, такі як гарантований мінімальний рівень оплати праці та можливість взяти відпустку для догляду за дитиною.

Керівниця європейського підрозділу Uber, Анабель Діас, зазначила, що крім зростання цін для кінцевих споживачів, прийняття нового законодавства може призвести до звільнення 50-70% таксистів та кур'єрів, які працюють для Uber. Також це може призвести до закриття сервісу в сотнях з 3 тисяч міст ЄС, де компанія вже присутня.

У той же час, умови праці водіїв та кур'єрів підсиляться: їм доведеться приймати всі замовлення без можливості відмови, а також працювати у встановлені години. Вони більше не матимуть можливості працювати паралельно з іншими аналогічними сервісами.

У Uber вже закликали законодавців впровадити додаткові правила, які б забезпечили збереження переваг гнучкого графіку роботи для самозайнятих осіб, однак офіційна позиція ЄС залишається незмінною.

"Якщо платформа фактично виступає як роботодавець, то особи, зайняті в її діяльності, повинні мати ті самі права і отримувати той самий захист, що й штатні працівники", - наголосив комісар ЄС з питань зайнятості та соціальних прав, Ніколас Шміт.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274686.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua