До державного бюджету України надійшла суттєва фінансова підтримка з боку США

22 сен, 09:00

У четвер, 21 вересня, до державного бюджету України надійшла суттєва фінансова підтримка з боку Сполучених Штатів Америки. Через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку Україна отримала грант у розмірі 1,25 мільярда доларів. Про це інформує Міністерство фінансів України.

Зазначається, що ці кошти становлять частину п’ятого додаткового фінансування в рамках проекту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

Один з ключових аспектів цього проекту полягає у частковій компенсації видатків державного бюджету, особливо в сфері соціального та гуманітарного спрямування, які не входять до сфери безпеки та оборони. У 2023 році, завдяки підтримці Сполучених Штатів, Україна отримала 9,7 мільярда доларів США у формі безвідсоткових грантів.

За інформацією Міністерства фінансів, ці кошти будуть спрямовані на компенсацію витрат, пов'язаних з державним бюджетом, такі як забезпечення пенсійних виплат, оплата праці працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також медичних працівників, які надають послуги в рамках медичних гарантій, а також для державних службовців і педагогічних працівників.

За словами міністра фінансів України Сергія Марченка, Сполучені Штати надають фінансову допомогу Україні на безповоротних умовах, що дозволяє уникнути збільшення державного боргу. Уряд України висловив щиру вдячність США за їхню підтримку та солідарність.

Важливо відзначити, що Міністерство фінансів України разом зі Світовим банком активно співпрацює у рамках реалізації Проекту PEACE in Ukraine та забезпечує максимальну прозорість залучення та використання коштів, які надаються партнерами з розвитку. Для забезпечення цієї прозорості проводиться моніторинг використання безвідсоткових грантів Уряду США спільно з компанією Deloitte Consulting, яка впроваджує проект USAID SOERA. Також проводиться аудит операцій з метою визначення допустимих державних витрат, здійснених Україною у 2022 році в рамках даного проекту, і це проводиться спільно з аудиторською компанією PriceWaterhouseCoopers Ukraine.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274692.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua