Австрія виділить ще мільйон євро МАГАТЕ на діяльність в Україні

26 сен, 15:00

Міністр закордонних справ Австрії, Александер Шалленберг, оголосив про надання додаткового фінансування у розмірі 1 мільйон євро Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ) для підтримки його діяльності в Україні. Цю новину оголосили під час генеральної конференції МАГАТЕ, яка відбулася у Відні.

Голова МЗС Австрії відзначив, що російська агресія в Україні триває вже 19 місяців, і за цей період Росія проявила неприпустиму та безвідповідальну поведінку, включаючи питання ядерної безпеки.

"Ми живемо в часи, коли в Європі триває війна", - підкреслив він.

Шалленберг також наголосив на окупації російськими військами найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції і високо оцінив роль МАГАТЕ у запобіганні можливим ядерним інцидентам.

У зв'язку з цим, Австрія вирішила виділити додатковий мільйон євро для підтримки роботи МАГАТЕ в Україні. Це фінансування сприятиме зміцненню ядерної безпеки та роботі організації в Україні, що є актуальним у контексті надзвичайно складної ситуації, що склалася в регіоні через російську агресію.

Цей крок свідчить про готовність Австрії підтримувати Україну та спільно боротися за збереження миру і стабільності в регіоні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274734.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua