Україна впроваджує принцип верифікації експорту сільськогосподарської продукції до країн ЄС

27 сен, 09:00

Україна активно працює над процедурою верифікації експорту сільськогосподарської продукції, зокрема кукурудзи, ріпаку, соняшнику і пшениці, до сусідніх країн Європейського Союзу, таких як Польща, Словаччина, Угорщина, Болгарія та Румунія. Ця ініціатива була запропонована Україною відповідно до рішення Європейської Комісії і є важливим кроком у регулюванні експорту сільськогосподарської продукції.

На даний момент експорт сільськогосподарської продукції з України до вказаних країн не здійснюється без попереднього погодження з країною-отримувачем. Цей механізм створений з максимальною уважністю до інтересів всіх сторін і сприятиме упорядкуванню та контролю над експортом агропродукції.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський підкреслив, що ця процедура є конструктивною та зрозумілою і враховує інтереси всіх сторін. Україна також активно обговорює цей механізм із країнами-отримувачами, надаючи їм пропозиції та вислуховуючи можливі варіанти рішень. Вже отримано офіційну відповідь від Румунії щодо цього питання.

Міністр зазначив, що процедура передбачає видачу ліцензії від уряду України протягом 30 днів після отримання заявки на експорт. Протягом цього часу Україна також повідомляє Європейську комісію та відповідну країну-отримувача про намір експортувати продукцію.

Завершення переговорів є ключем до успішного впровадження цього механізму та досягнення стабільності в аграрному секторі кожної з зацікавлених країн. Ця ініціатива сприятиме розширенню можливостей експорту сільськогосподарської продукції з України та зміцненню співпраці з країнами ЄС.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274743.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua