На відновлення України потрібно 400-500 мільярдів євро

28 сен, 09:00

Після війни, відновлення України потребуватиме фінансування у розмірі від 400 до 500 мільярдів євро. Це оцінка експертів, представлена Міністерством економіки України в рамках програми Ukraine Facility Європейського Союзу.

Відновлення України після конфлікту стане одним із найбільших та наймасштабніших проєктів в сучасному світі. Для успішної реалізації цього завдання необхідно високий рівень координації, добре продуману стратегію та чітке розуміння пріоритетів і потреб. План України, розроблений в рамках Ukraine Facility, може стати основою для досягнення цих цілей, включаючи необхідні державні зміни, економічні реформи та ключові сектори для розвитку.

Міністерка економіки України Юлія Свириденко підкреслила, що передбачених 50 мільярдів євро, які надаються програмою, недостатньо для задоволення всіх потреб. Тому вона закликала партнерів, включаючи країни G7 та міжнародні фінансові інституції, долучитися до втілення та подальшого розширення Плану України. Координація міжнародної підтримки дозволить швидко відновити зруйновану інфраструктуру та забезпечити стале економічне зростання.

Концептуальна записка Плану України містить ключові пріоритети та програму заходів, які будуть розширені та деталізовані у подальшому, перетворюючись на щоквартальні критерії виконання. Це відкриває можливість для перемовин з рядом країн-партнерів та фінансових організацій для забезпечення відновлення та розвитку України.

Координаційна платформа донорів стане центром для планування, фінансування та моніторингу процесу реалізації проєктів з відновлення та реконструкції, включаючи програму Ukraine Facility. Такий підхід сприятиме ефективному використанню доступних ресурсів для відновлення країни.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274772.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua