Норвегія постачатиме газ Австрії для зменшення залежності від РФ

29 сен, 18:00

Австрія активно розширює свої можливості щодо диверсифікації постачання природного газу, забезпечуючи надійне і стійке газопостачання нації. У рамках стратегії національної безпеки, норвезька енергетична компанія Equinor уклала п'ятирічний контракт з австрійською OMV на постачання природного газу.

Згідно з повідомленнями Reuters, Equinor буде постачати 12 терават-годин (еквівалентно 1,1 мільярда кубометрів) природного газу з 1 жовтня, починаючи європейський газовий зимовий сезон. Ця угода доповнить існуючі контракти та дозволить забезпечити стабільне газопостачання Австрії.

Цей газ буде постачатися через німецький віртуальний торговий хаб THE (Trading Hub Europe) для OMV за ринковими цінами, що сприятиме конкурентоспроможності на ринку.

Зараз австрійська компанія OMV має довгострокові контракти на постачання газу з російською компанією "Газпром" до 2040 року. Проте Австрія відмічає важливість розширення джерел постачання газу, щоб забезпечити надійність газопостачання в майбутньому.

Постачання газу з Норвегії стало важливим кроком у зменшенні залежності Австрії від російського газу. Норвегія на сьогодні є найбільшим постачальником газу в Європі, обігнавши Росію після скорочення російського газопостачання внаслідок подій в Україні та зниження постачання через газопровід "Північний потік".

Австрія активно шукає альтернативи для диверсифікації джерел постачання газу та забезпечення стійкості в енергетичному секторі. Додаткові заходи в напрямку надійного газопостачання стали пріоритетом для уряду та енергетичних компаній Австрії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274787.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua