Прогнози Мінекономіки: ВВП України складе близько 5% за підсумками 2023 року

09 окт, 09:00

Міністр економіки України, Юлія Свириденко, під час участі в дискусійній панелі "Діалоги про стійкість", організованій NV, оголосила прогноз зростання ВВП країни на близько 5% за підсумками поточного року. Це вражаючий оборот подій порівняно з падінням ВВП майже на 30% минулого року.

За словами міністра Свириденко, позитивні тенденції в економіці вже відзначаються у майже всіх секторах, включаючи сільське господарство, машинобудування, та харчову промисловість.

"Уряд має намір посилити підтримку бізнесу, і тому в бюджеті на наступний рік передбачено понад 40 мільярдів гривень на програми стимулювання розвитку підприємництва", - підкреслила глава Мінекономіки.

Серед цих програм виділяється програма доступного кредитування під ставку 5-7-9%, грантові ініціативи для стартапів та підприємств обробної промисловості.

За попередніми оперативними оцінками Міністерства економіки, зростання ВВП в Україні у вересні 2023 року склало 9,1% порівняно з вереснем минулого року. В цілому за січень-вересень 2023 року зростання оцінюється на рівні 5,3%.

Прогнози Мінекономіки надають позитивний сигнал щодо відновлення економічної стійкості та розвитку України після тяжких випробувань минулих років.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274874.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua