Збільшення потоку газу зі Словаччини до українських сховищ

10 окт, 17:00

7 та 8 жовтня обсяг запитів на транспортування газу зі Словаччини до українських підземних сховищ газу значно зрос, досягнувши чотириразового збільшення порівняно з початком жовтня. Про це повідомлено пресслужбою "Оператора ГТС України".

Збільшення середньодобової заявки на транспортування газу зі Словаччини до українських підземних сховищ газу пояснюється спадом цін на газ на європейському ринку.

Оператор ГТС України відзначає, що загальний обсяг запитів на транспортування газу на 7 та 8 жовтня був у чотири рази більшим, ніж на початку місяця.

За даними комерційного директора Оператора ГТС України Вадима Рибачука, перед вихідними ціни на газ на європейському ринку суттєво знизилися. Оскільки сховища Європейського Союзу вже заповнені на понад 90%, торговці приймають рішення про закачування газу в українські підземні сховища.

Цей ріст обсягу газового потоку в Україну свідчить про зростання попиту на газ та підкреслює стратегічне значення країни як транзитного шляху для постачання газу в Європу.

Збільшення транзиту газу також може мати позитивний вплив на економіку України через збільшення доходів від транспортування газу та підвищення активності на газовому ринку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274900.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua