Укрзалізниця успішно провела тестовий інтермодальний рейс Київ - Будапешт

12 окт, 17:00

АТ "Укрзалізниця" спільно з австрійськими та німецькими партнерами успішно здійснила тестовий інтермодальний рейс з перевезення автомобільних напівпричепів за маршрутом Київ - Будапешт. Це важливий крок у розвитку міжнародних перевезень вантажів із застосуванням контрейлерної технології.

Пілотне контрейлерне відправлення стартувало зі станції Київ-Ліски та було вдало завершено на станції Будапешт. Повний процес перевезення включав навантаження та всі необхідні операції на Київському та Чопському контейнерних терміналах.

Згідно з домовленістю між компаніями, підписаною у вересні 2023 року, перевезення були виконані на контрейлерних платформах "Укрзалізниці" з подальшим перевантаженням по станції Чоп у контрейлерну платформу стандарту євроколії, яка була надана німецьким оператором VTG. Після цього тяговий рухомий склад було передано відомій австрійській компанії Rail Cargo Austria для завершення подорожі.

Тимофій Мураховський, директор з комерційної роботи та логістики АТ "Укрзалізниця", відзначив, що контрейлерна технологія дозволить розширити коло клієнтів залізниці та переключити вантажні потоки з автомобільного транспорту на залізничний.

Крім того, наступного тижня, у рамках співпраці з Литовською залізницею (LTG), планується проведення тестового перевезення по маршруту Каунас — Київ — Каунас. Ця подія далі зміцнить співпрацю та розвиток міжнародних перевезень вантажів з використанням інноваційних технологій та партнерств.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274935.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua