Використання російських активів для допомоги Україні: плани Великої Британії та ЄС

16 окт, 09:00

Уряд Великої Британії розглядає можливість використання російських заморожених активів для фінансування оборони України. Цю новину оприлюднило видання The Guardian, посилаючись на заяву канцлера казначейства Британії Джеремі Ханта.

На щорічній конференції МВФ у Марракеші Хант висловив думку, що міністри фінансів країн G7 розглядали можливість використання російських суверенних активів для фінансування оборони України. За його словами, це необхідно зробити, щоб переконати президента РФ Володимира Путіна припинити фінансування війни, яка відома своєю незаконністю.

"Це незаконна війна. Нам потрібно зробити все можливе, щоб Росія не могла продовжувати її фінансувати," - заявив він.

Також G7 розглянули можливість оподаткування прибутків від конфіскованих російських активів для підтримки України відповідно до чинного законодавства.

Важливо зазначити, що лідери ЄС, які збираються зустрітися в жовтні, планують вимагати рішучого прогресу щодо використання російських активів, заморожених санкціями, для надання допомоги Україні.

За інформацією The Guardian, в Європі зараз заморожено активи на суму 280 мільярдів доларів, і очікується, що в найближчі місяці потрібно буде знайти юридично обґрунтовані способи їх використання для підтримки України.

Також, країни G7 визначилися, що ця війна, яка продовжується на сході України, є незаконною і порушує міжнародне право. Вони планують вивчити можливості використання російських активів для відшкодування збитків, завданих Україні.

Хант попередив, що війна в Україні може тривати ще певний час, тому країнам-союзникам України слід бути обережними у плануванні економічних дій та використанні російських заморожених активів.

Попри бажання певних країн передати Україні конфісковані російські активи, можуть виникнути юридичні ускладнення, які потрібно буде вирішувати в процесі реалізації цієї ініціативи.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274956.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua