Збитки від руйнування Каховської ГЕС окупантами сягнули понад 11 мільярдів доларів

18 окт, 13:00

Внаслідок руйнування Каховської ГЕС окупантами були завдані значні збитки Україні, і ці втрати оцінили у співпраці з Організацією Об'єднаних Націй. Згідно зі звітом PDNA, розмір прямої шкоди становить 2,79 мільярда доларів, а загальний розмір збитків перевищує 11 мільярдів доларів. Найбільше збитків виявилося в енергетичному та житловому секторах, з тривалим впливом на довкілля.

Енергетичний сектор, який був серйозно пошкоджений, зазнав збитків в розмірі 1,26 мільярда доларів. Житловий сектор теж потерпів великі збитки, які становили понад 1,1 мільярда доларів. Звіт підкреслює важливість сфери екології та енергетики для довгострокової стійкості та відновлення.

Загальні витрати на відновлення та відбудову оцінюються у суму 5,04 мільярда доларів, з яких 1,82 мільярда доларів потрібно виділити негайно в короткостроковій перспективі. Звіт також містить рекомендації щодо невідкладних потреб у 2023-2024 роках, а також плани відновлення та реконструкції на середньостроковий і довгостроковий період, охоплюючи наступні десять років до 2033 року.

Руйнування Каховської ГЕС мало серйозні наслідки, і звіт PDNA визначає шляхи відновлення та відшкодування завданих збитків для України. Збитки цієї природно-техногенної катастрофи вимагають негайних заходів для відновлення і забезпечення стабільності країни у майбутньому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274992.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua