США нададуть Україні понад пів мільярда доларів для відновлення енергетики

18 окт, 09:00

Сполучені Штати Америки виділили Україні понад 522 мільйони доларів на закупівлю енергообладнання та захист української енергосистеми, як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Президії Конгресу місцевих і регіональних влад.

За словами Шмигаля, Україна готова до наближеного опалювального сезону майже на 100%. Упродовж осінньо-зимового періоду буде функціонувати всі 9 блоків атомних електростанцій, і загалом додано 1,5 ГВт потужності до енергосистеми з запланованих 1,7 ГВт.

"Маємо достатньо ресурсів газу в сховищах – 15,8 млрд кубічних метрів. Водночас плануємо досягти рівня 16,5 млрд кубометрів, що на 2 млрд кубометри більше плану, аби спокійно пройти цю зиму", — додав прем’єр.

Сприяючи енергетичній стабільності України, Сполучені Штати Америки вже надали фінансову підтримку у сумі 522 мільйони доларів для закупівлі необхідного енергетичного обладнання та захисту енергетичної системи країни.

Приміський регіон Київська область також відзначається серед лідерів у реалізації проектів відновлення та захисту енергетичних об'єктів в Україні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що завдяки підтримці партнерів та спільним зусиллям, Україна пройшла найважчий опалювальний сезон в історії минулого року, і отримує підтримку як фінансову, так і технічну для подальшого розвитку та забезпечення енергетичної незалежності.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/274996.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua