Банкрутство російської «дочки» Google: що відомо про рішення суду

19 окт, 18:00

Арбітражний суд Москви прийняв вирок щодо російської "доньки" Google, ТОВ "Гугл", і визнав її банкрутом. Ця новина вразила галузь інформаційних технологій та бізнес-спільноту в Росії. Давайте розглянемо деталі цього рішення та його вплив.

Арбітражний суд Москви прийняв рішення про відкриття конкурсу провадження стосовно ТОВ "Гугл" на півроку. Крім того, суд визначив конкурсного керуючого, який тимчасово керуватиме компанією під час процедури банкрутства.

Звіт конкурсного управителя щодо перебігу процедури банкрутства заплановано на 17 квітня 2024 року. Це дозволить усім сторонам докладно оцінити ситуацію та визначити подальші кроки.

Кількість кредиторів ТОВ "Гугл", які включені до реєстру, складає 861 особу. Загальна сума їх вимог наразі становить близько 53,6 мільярда рублів. Це рішення суду викликає питання про обмеження доступу до засобів для погашення боргів.

На засіданні представник тимчасового керуючого повідомив, що у серпні 97,2% вимог кредиторів було внесено до ТОВ "Гугл". Ця відповідь була рішучою та послужила підставою для звернення до суду і подальшого розгляду банкрутства компанії.

Подібне рішення вплине на обсяг грошових зобов'язань російської "дочки" Google, які становлять майже 20,2 мільярда рублів. Ця сума може мати значний вплив на галузь та споживачів послуг Google.

Зі зростаючим обсягом боргів і процедурою банкрутства ТОВ "Гугл" виникають питання щодо подальшого функціонування компанії та її послуг у Росії. Найбільші російські кредитори та компанії-клієнти можуть відчути вплив цього рішення в найближчих місяцях.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275017.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua