Верховна Рада зробила важливий крок щодо підвищення податку на прибуток для банків

20 окт, 09:00

Верховна Рада зробила важливий крок щодо підвищення податку на прибуток для банків. У четвер, 19 жовтня, парламент ухвалив в першому читанні законопроєкт №9656-д, який передбачає введення додаткового тимчасового оподаткування фінансових установ.

Данило Гетманцев, голова податкового комітету Ради, зазначив, що при прийнятті цього законопроєкту в цілому, уряд розраховує залучити до державного бюджету додаткові 10 мільярдів гривень наступного року. Це рішення викликало живий інтерес та розгорнуті дискусії в політичних та фінансових колах країни.

Законопроєкт передбачає значне збільшення ставки податку на прибуток для банків - з 18% до 36%. Важливою особливістю цієї ініціативи є те, що банки не матимуть права зараховувати збитки минулих періодів протягом 2024-2025 років.

За цим законопроєктом проголосували 247 народних обранців, підтримавши таким чином важливий крок у підвищенні податкового навантаження на банківський сектор. Відповідно до законопроєкту, ця міра спрямована на оподаткування процентних доходів банків.

Пояснювальна записка до законопроєкту стверджує, що підвищення податкових ставок для банків є необхідним кроком через посилену інфляцію та введення жорстких монетарних умов. Ці умови сприяли зростанню чистих прибутків банків, які в значній мірі не відображають підвищення продуктивності банківського сектору. Вводячи це нове оподаткування, Уряд має намір досягти більш ефективного розподілу "економічної ренти" між економічними агентами в країні.

Це рішення свідчить про намір уряду працювати над оптимізацією бюджету та збільшенням надходжень для підтримки країни у складний період економічних викликів і зовнішніх турбулентностей.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275029.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua