Захист енергосистеми України від ракетних ударів покращений

23 окт, 17:00

Секретар Ради національної безпеки і оборони України, Олексій Данілов, повідомив, що цьогоріч захист енергосистеми України від ракетних ударів покращений порівняно з попереднім роком. Він зробив це заявлення під час ефіру "Українського радіо".

Данілов зазначив, що було проведено чотири засідання Ставки верховного головнокомандувача та ряд нарад Ради національної безпеки і оборони. Наразі кожна область має своє завдання в плані підвищення захищеності енергосистеми, і відповідні міністерства працюють над виконанням цих завдань.

Секретар РНБО наголосив на важливості підготовки до зими, оскільки це питання стало пріоритетним. За його словами, це необхідно для зменшення можливих наслідків ракетних ударів, які Росія завдає об'єктам критичної інфраструктури взимку. Данілов впевнений, що Україна буде краще підготовлена до таких загроз, оскільки набула додатковий досвід і розуміння можливих сценаріїв подій.

Також було повідомлено, що до України поступовно надходять засоби протиповітряної оборони. Данілов підкреслив, що форма отримання цих засобів є вторинним питанням, і важливо, що вони стають доступними для захисту неба України. Деякі країни мають власні нормативно-правові акти, які не дозволяють їм продавати засоби протиповітряної оборони Україні. Тому деякі засоби будуть передаватися в оренду, щоб забезпечити незалежність та здатність України захищати своє небо.

Зміцнення захисту енергосистеми та отримання засобів протиповітряної оборони є важливими кроками для забезпечення національної безпеки та стійкості перед можливими загрозами. Україна продовжує робити кроки для посилення своєї обороноздатності та готовності до відповіді на потенційні загрози.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275048.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua