Україна продовжує отримувати важливу фінансову підтримку від ЄС

24 окт, 09:00

Україна продовжує отримувати важливу фінансову підтримку від Європейського Союзу, отримавши 23 жовтня дев'ятий транш у розмірі 1,5 мільярда євро в рамках макрофінансової допомоги (МФД) на 2023 рік. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Цей новий транш є частиною об'ємної фінансової підтримки від ЄС, спрямованої на підтримку фінансової стійкості України в умовах геополітичних викликів та конфлікту на сході країни. Загалом, протягом поточного року до державного бюджету України надійшло уже 15 мільярдів євро пільгових позикових коштів в рамках МФД.

Важливо зауважити, що ці кошти надаються на дуже вигідних умовах. Україна має можливість розплачуватися з ними протягом тривалого терміну - 35 років, при цьому відсотки та інші платежі за обслуговування кредиту компенсує сторона ЄС.

Згідно з домовленістю, ще два транші очікуються до кінця 2023 року, враховуючи рівень виконання Україною умов структурної політики, які були погоджені між сторонами. Ці кошти спрямовуються на фінансування пріоритетних видатків державного бюджету України та допомагають підтримувати економічну стабільність країни в умовах внутрішніх і зовнішніх викликів.

Міністр фінансів України Сергій Марченко зауважив, що від початку повномасштабної війни на сході України, країна отримала значну фінансову підтримку від ЄС, загальний обсяг якої становить 22,2 мільярда євро. Ця підтримка допомагає Україні зміцнювати свою економіку та реалізовувати важливі соціальні та економічні проекти.

Фінансова допомога від Європейського Союзу є важливою частиною зусиль на шляху України до політичної та економічної стабільності та сприяє розвитку країни у важких умовах, з якими вона стикається на сьогоднішній день.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275054.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua