Підйом цін на картоплю в Україні: Що варто знати

26 окт, 13:00

Картопля в Україні переживає період підвищення цін після тривалого періоду цінової стабільності. За останній тиждень середня ціна на цю продукцію на українському ринку зросла на 13%, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Українські фермери виробляють обмежені обсяги картоплі, і основну частину продукції вони зберігають. Ця практика призвела до зростання цін в цьому сегменті.

На сьогодні українські аграрії продають картоплю за цінами від 7 до 10 гривень за кілограм, і ціна на неї зросла в середньому на 13% за останній тиждень.

Підвищений інтерес оптових компаній і населення до придбання картоплі залишається головною причиною підвищення цін на цю продукцію. У деяких регіонах погіршені погодні умови ускладнюють збирання картоплі, що також впливає на зростання цін.

Аналітики вказують, що пропозиція якісної продукції на ринку обмежена через те, що деякі великі господарства вирішили утримувати продажі високоякісної картоплі в очікуванні подальшого зростання цін в цьому сегменті.

Слід відзначити, що на сьогодні ціна на картоплю в Україні в середньому вже вдвічі вища, ніж наприкінці жовтня 2022 року. Оскільки головні гравці ринку очікують подальшого підвищення цін в цьому сегменті, вони не поспішають з реалізацією основних обсягів картоплі.

За словами виконавчого директора Української асоціації виробників картоплі (УАВК) Ярослава Андреєва, Україна третій рік поспіль спостерігає гарний врожай картоплі завдяки сприятливим погодним умовам.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275092.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua