За перші дев'ять місяців 2023 року три найбільших благодійних фонди України зібрали загалом 12,5 мільярда гривень

27 окт, 12:00

За перші дев'ять місяців 2023 року три найбільших благодійних фонди України зібрали загалом 12,5 мільярда гривень. При цьому платформа United24 утримує лідерство в цьому списку. У серпні фонд "Повернись живим" встановив свій власний рекорд, отримавши найбільшу суму пожертвувань за останні півтора роки.

Про це повідомляє "Опендатабот".

Найбільша кількість пожертв упродовж періоду з січня по вересень 2023 року була зібрана платформою United24, яка отримала 7,94 мільярда гривень або 63% від загальної суми. Фонд "Повернись живим" отримав трохи більше 3 мільярдів гривень, що складає близько чверті від загальної суми, і ще приблизно 1,5 мільярда гривень (12%) надійшло до фонду Сергія Притули.

За підсумками січня-вересня поточного року найбільше коштів надійшло на потреби Збройних Сил України - 7,06 мільярда гривень, що становить 89% від загальної суми пожертв.

"В травні 2023 року платформа United 24 розпочала збір коштів для гуманітарного розмінування та підтримки освіти і науки. За п'ять місяців на відповідні рахунки надійшло від 31 мільйона до 76 мільйонів гривень", - відзначають в "Опендатабот".

Загалом, платформа United24 зібрала більшість коштів - дві третини від загальної суми пожертв всіх фондів.

Фонд "Повернись живим" встановив свій рекорд у серпні 2023 року, коли на його рахунки надійшло 0,5 мільярда гривень, що є найкращим результатом за останні півтора роки.

"Цей фонд збирав більше коштів лише в перших місяцях повномасштабного вторгнення. Зокрема, 281 мільйон гривень, або понад половину серпневих пожертв, фонд отримав протягом п'яти днів - з 14-го по 18-е число. Тоді в рамках проєкту "Операція "Єдність" збиралися кошти на закупівлю 10 000 FPV-дронів з боєкомплектом", - підкреслюють в "Опендатабот".

Аналітики також додають, що в середньому фонд "Повернись живим" отримував 320 мільйонів гривень щомісяця, починаючи з травня 2022 року.

Фонд Сергія Притули зібрав рекордну суму пожертв - майже 243 мільйони гривень у липні.

"У фонді зазначають, що це пов'язано з мегазборами на закупівлі українських безпілотників, човнів та вантажівок для військових", - повідомляють аналітики "Опендатабот".

За інформацією платформи, фонд Сергія Притули в середньому збирає 170 мільйонів гривень щомісяця.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275105.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua