Siemens Energy втратив понад 3 мільярди євро ринкової вартості

27 окт, 18:00

Німецький енергохолдинг Siemens Energy втратив понад 3 мільярди євро ринкової вартості після того, як акції компанії стрімко впали на 39%. Ця крах акцій пов'язаний з оголошенням групи про початок переговорів з урядом Німеччини стосовно отримання державних гарантій.

За даними Reuters, Siemens Energy веде переговори з урядом Німеччини через серйозні проблеми у сфері вітроенергетики. Ця інформація викликала різке падіння акцій компанії до історичного мінімуму, що призвело до втрати ринкової вартості на суму понад 3,3 мільярди євро.

Специфічні труднощі, що виникли у вітроенергетичному підрозділі Siemens Gamesa у цьому році, стосуються якості лопатей роторів і шестерень нових наземних вітрових турбін. Ці проблеми викликали необхідність компанії у державних гарантіях для подальшого функціонування.

Для подолання цих труднощів Siemens Energy потребує надання гарантій на суму до 15 мільярдів євро. Німеччина погодила виділити 80% початкового траншу фінансування в розмірі 10 мільярдів євро, покладаючи на себе відповідальність за цю суму, тоді як решту 20% покриють банки.

Акціонери Siemens Energy стурбовані несприятливими динаміками та ризиками, пов'язаними з необхідністю державної підтримки, що відображається на ринковому значенні компанії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275112.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua