Податкові новини (ДПС у м. Києві) 26.10.2023

26 окт, 22:21

Реєстрація РРО/ПРРО

Головне  управління ДПС у м. Києві нагадує, що відповідно до положень чинного законодавства України, починаючи із 01 січня 2022 року втратили дію  пільги щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО, а тому фізичні особи-підприємці (крім платників єдиного податку першої групи) при здійснені розрахунків за товари (послуги) зобов’язані застосовувати РРО або програмні РРО на загальних підставах.
Для  проведення  розрахунків суб’єкт господарювання самостійно обирає – РРО чи ПРРО він буде застосовувати.
Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі.
Форма заяви для реєстрації ПРРО знаходиться за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/formi-prro/.
Якщо  вам  потрібна  допомога  з  питань реєстрації РРО/ПРРО, звертайтеся за телефонами, які  розміщено  на  сайті  Головного  управління  ДПС  у   м. Києві у вкладці ««Гарячі  лінії» для надання консультацій платникам податків м. Києва» розділу «Контакти».


Особливості оподаткування фізичних осіб-платників єдиного податку, які до 01 серпня 2023 року використовували особливості оподаткування (були зареєстровані платниками єдиного податку третьої групи зі ставкою податку 2 відсотки)?

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що у зв’язку з набранням чинності Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219-IХ) скасовані особливості оподаткування, передбачені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.
Платники єдиного податку третьої групи які використовували особливості оподаткування із ставкою 2 відсотки та які станом на 31 липня 2023 року  не  відмовились  від  їх  використання  самостійно,  з  01 серпня 2023 року автоматично вважаються такими, що застосовують систему оподаткування, на якій вони перебували до обрання таких особливостей оподаткування.
Платникам податків, у яких була призупинена реєстрація платником ПДВ у зв’язку із особливостями оподаткування єдиного податку 3 групи із ставкою 2 відсотки, з 01 липня 2023 року автоматично відновлюється реєстрація платником ПДВ, права та обов’язки, встановлені розд. V та підрозд. 2 розділу ХХ ПКУ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275114.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua