Доходи оборонних компаній США ростуть на тлі збільшених замовлень для України

31 окт, 16:00

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну стало джерелом зростання доходів американських оборонних компаній, оскільки уряд США та інші замовники поповнюють запаси військового обладнання, яке надається українським військовим. Про це повідомляє Reuters.

Американські оборонні підрядники, такі як Lockheed Martin, General Dynamics та інші, очікують, що замовлення на сотні тисяч артилерійських снарядів, сотні ракет-перехоплювачів Patriot і збільшений попит на бронетехніку, який очікується в найближчі місяці, підсилить їхні фінансові показники в майбутніх кварталах.

За останні кілька днів ці дві компанії оголосили про результати кращі, ніж прогнозувалося. Керівники фірм очікують, що війна в Україні та Ізраїлі спонукає збільшення попиту у найближчому майбутньому.

"Ми швидко збільшили кількість артилерійських снарядів на місяць з 14 000 до 20 000. Ми працюємо вперед, щоб збільшити щомісячну виробничу потужність до 85 000, навіть до 100 000 снарядів на місяць. І я вважаю, що ситуація в Ізраїлі тільки посилить попит", — зазначив головний фінансовий директор General Dynamics, Джейсон Ейкен.

Підрозділ General Dynamics, Combat Systems, що виробляє бронетехніку, танки та артилерію, які використовуються в Україні, показав майже 25% зростання прибутку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Компанія RTX, що виготовляє ракети AMRAAM, заявила, що після початку повномасштабної агресії РФ отримала замовлення на 3 мільярди доларів, пов'язаних із поповненням військових запасів України та США, і очікує ще більше замовлень.

Продажі Northrop Grumman Defense Systems у третьому кварталі поточного року зросли на 6% завдяки високому попиту на боєприпаси та ракетні двигуни, які використовуються в керованих реактивних системах залпового вогню GMLRS. Ці снаряди грають вирішальну роль у підтримці оборонних зусиль України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275142.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua