Гральний бізнес в Україні: Податків заплачено у 37 разів більше

03 ноя, 15:00

Український гральний бізнес продемонстрував значне зростання податкових сплачень за 2023 рік, перевершивши попередні роки. За десять місяців поточного року галузь внесла до державного бюджету 7,35 мільярда гривень в податках. Ця цифра є надзвичайною, становлячи вдесятеро більше, ніж у попередньому році та у 37 разів більше, ніж у 2021 році.

Дані про цей значущий приріст оподаткування від грального бізнесу опублікував народний депутат Ярослав Железняк, які свідчать про значний розквіт цієї галузі.

У серпні 2023 року гральний бізнес подарував держбюджету України найбільшу суму податкових надходжень за весь рік – понад 2 мільярда гривень.

Загалом, надходження від грального бізнесу стали важливим джерелом доходу для держави. Протягом жовтня 2023 року, ця галузь сплатила в бюджет 700,8 мільйонів гривень. У порівнянні з аналогічним періодом 2022 року, коли гральний бізнес сплатив 730,9 мільйонів гривень податків, сума залишилася практично на одному рівні.

Такий значний зріст податкових надходжень може бути відображенням активності гравців в цій галузі та загального зростання інтересу до грального бізнесу в Україні. Незважаючи на це, такий різкий приріст також вимагає уважного контролю та регулювання з боку влади для забезпечення фінансової стійкості галузі та збалансованості в доходах державного бюджету.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275191.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua