Румунія надає 50 мільйонів євро на субсидування боргу України згідно програми ЄС

07 ноя, 09:00

Румунський уряд прийняв рішення виділити до 50 мільйонів євро на субсидування відсотків для погашення кредиту Європейського Союзу для України у розмірі 18 мільярдів євро, який був схвалений у грудні 2022 року.

Про це повідомляє Romania Insider.

За цим рішенням, Румунія приєднується до країн-членів ЄС, що надають додаткову підтримку Україні, допомагаючи зменшити фінансове навантаження, покриваючи витрати на виплату процентної ставки. Субсидування процентної ставки здійснюватиметься державами-членами за рахунок додаткових добровільних внесків.

Ці кошти призначені для субсидування відсотків, які Україна зобов'язана сплатити в рахунок погашення кредиту ЄС у розмірі 18 мільярдів євро. За інформацією Romania Insider, 50 мільйонів євро буде виділено з державного бюджету Румунії в період з 2024 по 2027 роки, рівномірно розподіляючи це фінансування на протязі цього часу, що становитиме в середньому по 12,3 мільйона євро на рік.

Ця дія Румунії свідчить про долю країни в українському фінансовому відновленні та підтримці, важливих для стабілізації України після важкої економічної ситуації та воєнного конфлікту. Зазначимо, що Україна продовжує співпрацювати із міжнародними партнерами для забезпечення своєї економічної стійкості та розвитку.

Це рішення Румунії свідчить про зобов'язання країни підтримувати Україну та сприяти її подальшому розвитку, допомагаючи українському народу подолати фінансові труднощі та будувати майбутнє.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275215.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua