Ціни на молоко та молочні продукти в Україні продовжують зростати

11 ноя, 12:00

Ціни на молоко та молочні продукти в Україні продовжують зростати, поставляючи виробників молокопродуктів в складне становище. Рівень цін на молоко-сировину визначає основну частину ціни, за якою молочні заводи продають свою продукцію в мережі роздрібної торгівлі. Цього сезону ціни на молоко-сировину підвищилися більш як на 16%, і тенденція зростання лише посилюється.

Відповідно до даних Спілки молочних підприємств України, зростання цін на молочну сировину було помітним ще у серпні, а в вересні-жовтні темп зростання відчутно прискорився. Проте, виробники вказують, що сезонні коливання гризуть усього лише верхівку проблеми. Головною причиною зростання цін став дефіцит якісної сировини і загальний попит на неї, що призвело до ажіотажу на ринку молокопродуктів.

Експертно-аналітична служба Спілки молочних підприємств України відзначає, що молокопереробники в даний момент вимушені балансувати на межі збитковості, намагаючись зберегти стабільні ціни на свою продукцію в мережах роздрібної торгівлі. За словами керівника експертно-аналітичної служби, Леоніда Тулуша, «очевидно, що рівень ціни наразі перебуває під впливом дефіциту якісної сировини та зумовлений тим ажіотажем, який ним породжується.»

Щоб забезпечити доступні ціни для споживачів, виробники молочної продукції звертають увагу на необхідність державної компенсації вартості молокосировини або на балансоване ціноутворення в усьому ланцюзі виробництва. За умови збільшення витрат на сировину і виробництво, дефіцит молокосировини стає серйозним викликом для виробників молокопродуктів в Україні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275225.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua