Донори внесли понад 320 мільйонів євро до Фонду підтримки енергетики України

08 ноя, 18:00

Міністерство енергетики України оголосило про перевищення загального обсягу зобов'язань донорів щодо грантових внесків до Фонду підтримки енергетики України, який досяг понад 322 мільйони євро.

З цієї суми 192 мільйони євро були вже переказані на рахунок Фонду від 15 донорів із державного та приватного секторів з різних країн. Решта суми представлена анонсованими внесками, які очікуються на рахунку Фонду найближчим часом.

Герман Галущенко, голова Міністерства енергетики, наголосив на важливості Фонду: "З початку повномасштабної війни ворог робив усе можливе, аби пошкодити чи знищити нашу енергосистему. І якби не колосальні зусилля наших військових, енергетиків та міжнародних партнерів, йому б це вдалося. Фонд підтримки енергетики України став ефективним інструментом для залучення грантових коштів від партнерів для закупівлі обладнання."

Міністерство енергетики організувало робочу групу з питань гуманітарної допомоги в енергетичній галузі, яка активно працює над обробленням запитів на необхідне енергетичне обладнання та паливо від компаній паливно-енергетичного комплексу.

За словами Германа Галущенка, робоча група вже схвалила запити на закупівлю обладнання і палива на загальну суму понад 310 мільйонів євро.

Важливо відзначити, що грантові внески до Фонду надійшли від державних та приватних донорів із країн, таких як Німеччина, Велика Британія, Швеція, Австрія, Ісландія, Іспанія, Данія, Нідерланди, Угорщина, а також Єврокомісія та Регіональна асоціація органів регулювання енергетики (ERRA).

За період з січня до початку жовтня 2023 року Фонд уклав понад 200 угод на закупівлю енергетичного обладнання, що свідчить про важливість та необхідність цієї ініціативи для забезпечення безперебійності енергопостачання в Україні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275241.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua