Франція надає 200 млн євро для підтримки української армії

09 ноя, 09:00

Франція продовжує зміцнювати свою підтримку для України, виділяючи додаткові 200 млн євро на підтримку української армії. Ця новина була оголошена міністром оборони Франції, Себастьєном Лекорню, під час його виступу перед Національною асамблеєю – нижньою палатою парламенту. За Лекорню, ця ініціатива відкриває можливість розширити підтримку України та дозволить фінансувати закупівлю французької військової техніки.

Виступаючи перед Національною асамблеєю, міністр оборони Франції сказав: "Ви проголосували в комітеті за поправку, що відкриває можливість виділення ще 200 млн євро для фонду підтримки України."

За словами Лекорню, ця ініціатива дозволить Франції розпочати нову стратегію придбання нового обладнання для української армії. Він наголосив на тому, що війна в Україні є "конфліктом, від якого ми не повинні відвертатися".

Це не перший раз, коли Франція підтримує Україну в боротьбі проти російської агресії. У липні було підписано угоду між міністрами оборони України та Франції, яка передбачала виділення Парижем 170 млн євро на військову допомогу Києву. Також угода спростила процес закупівлі та постачання озброєнь та встановила рамки для спільного виробництва запчастин та обслуговування іноземного озброєння та техніки.

Кілька тижнів тому президент України Володимир Зеленський та президент Франції Емманюель Макрон узгодили подальші кроки щодо зміцнення української протиповітряної оборони, далекобійних та військово-морських спроможностей. Рішення Франції підтверджує тісні дружні відносини між двома країнами та спільний прагнення зміцнити безпеку та стабільність в регіоні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275254.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua