Уряд розширює грантову програму для переробних підприємств

13 ноя, 09:00

Уряд України вирішив розширити можливості отримання грантів для створення та розвитку переробних підприємств в межах програми "єРобота". Міністерство економіки повідомляє, що для підприємців відкрита можливість отримати додаткові гранти до 1 млрд гривень до кінця 2023 року та планується виділити понад 5 млрд гривень на гранти в галузі переробки на наступний рік.

Залучення коштів з фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування для фінансування грантової програми підтримає розвиток переробної галузі та сприятиме створенню нових робочих місць.

Уряд має амбіційні плани створити до 20 тисяч нових робочих місць у переробній та суміжних галузях промисловості завдяки новому етапу надання грантів.

Грантова програма відкриває можливість підприємствам отримати фінансову підтримку для розширення їхньої діяльності та стимулює економічний розвиток.

Основними умовами участі в програмі є зобов'язання створити нові робочі місця та активна участь у фінансуванні проекту. Кожен отримувач гранту повинен забезпечити створення до 25 робочих місць, що сприятиме економічному зростанню та зайнятості.

Схема співфінансування передбачає, що підприємець забезпечить 50% власних коштів, а решта 50% буде надана державою у формі гранту. Заявки на отримання гранту можуть подавати як фізичні особи-підприємці, так і юридичні особи через портал "Дія", відкривши нові можливості для розвитку бізнесу в Україні.

З моменту старту програми вже видано понад 400 грантів на загальну суму 2,2 млрд гривень, що свідчить про успішність та значущість ініціативи для підтримки переробної галузі в Україні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275276.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua