Україна прагне до повного членства в ОЕСР: дорожня карта та реформи

14 ноя, 09:00

Україна висловлює зацікавленість у розширенні своєї участі в Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і розраховує отримати конкретний план для набуття повного членства в цій впливовій міжнародній організації.

Перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко оголосила про це після зустрічі з генеральним секретарем ОЕСР Матіасом Корманном.

"Отримання членства та зміцнення нашої співпраці є високим пріоритетом для України. Ми сподіваємося отримати конкретний план для набуття повного членства в ОЕСР", - підкреслила Свириденко.

Вона також наголосила на важливості відповідності принципам та стандартам ОЕСР у перспективі відновлення України.

Зараз уряд України активно співпрацює з ОЕСР в сферах інвестиційних стимулів, сприяння інвестиціям та дерегуляції. Також планується розширення підтримки Європейського Кредитного Агентства (ЄКА) в Україні, включаючи 100% покриття інвестиційних ризиків та перекласифікацію ризиків країни.

Уряд України вже схвалив імплементацію програми ОЕСР для країни, визначивши відповідальних стейкхолдерів та критерії ефективності. Також планується розгляд урядового законопроекту для ефективної реалізації реформи корпоративного управління, який враховує рекомендації ОЕСР.

Свириденко закликала до продовження підтримки та наголосила на важливості використання стандартів ОЕСР у впровадженні інструментів корпоративного управління, таких як політика власності, дивідендна політика та політика винагороди.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275292.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua