Мінцифра та Дія.Бізнес розпочали відбір українських бізнесів для виходу на ринок Польщі

14 ноя, 15:00

Міністерство цифрової трансформації та Офіс з розвитку підприємництва та експорту, у співпраці з проєктом "Дія.Бізнес", анонсували початок відбору 30 малих та середніх підприємств в Україні, яким нададуть безкоштовну підтримку для виходу на ринок Польщі.

Згідно з інформацією від Міністерства цифрової трансформації, розширюється пілотна програма для підтримки малого та середнього бізнесу, спрямована на допомогу підприємцям у масштабуванні та виході на зовнішні ринки.

У рамках цієї ініціативи буде обрано 30 малих і середніх підприємств, які матимуть можливість додавати інформацію про свою компанію та товари до Каталогу українських виробників, зокрема, тих, які планують експортувати до Польщі.

"Це надасть можливість українським виробникам налагодити прямі ділові контакти з польськими компаніями", - заявили у Мінцифрі.

Підприємці, які беруть участь у проєкті, отримають супровід від місцевих експертів, консалтингову підтримку, а також допомогу у встановленні потенційних партнерств. Команда проєкту активно просуватиме Каталог товарів компаній-учасників на зустрічах з представниками польського бізнесу та здійснить адаптацію матеріалів для Каталогу, включаючи переклад інформаційної довідки про компанію та товари польською та англійською мовами.

"Цей безкоштовний онлайн-інструмент, розроблений Київською школою економіки, розташовано на вебсайті центру підтримки підприємців "Дія.Бізнес" у Варшаві", - пояснили в Мінцифрі.

Для участі у проєкті необхідно заповнити реєстраційну форму на порталі "Дія.Бізнес" до 30 листопада.

"Завдяки близькому географічному розташуванню, зручній логістиці та платоспроможності покупців, цей ринок є одним з найпривабливіших для вітчизняних експортерів. Тож розширенням пілотної програми ми прагнемо допомогти малому та середньому бізнесу налагодити постачання, міцніше закріпитися на польському ринку та збільшити експорт", — зазначив директор Офісу з розвитку підприємництва та експорту Андрій Ремізов.

Нагадаємо, у 2022 році майже кожна десята компанія, створена в Польщі, належала українським підприємцям. За той самий рік Польща імпортувала продукції українського виробництва на суму 6,7 мільярдів доларів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275299.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua