Мінфін планує збільшити податок для банків: Ставка може перевищити 50%

15 ноя, 16:00

Міністерство фінансів України розглядає можливість внесення змін до законопроєкту про оподаткування надприбутків банків, який вже пройшов перше читання в парламенті. Зміни спрямовані на збільшення доходів до державного бюджету у наступному році, повідомляє Forbes.

Згідно з раніше прийнятою Верховною Радою ставкою податку на "надприбутки банків" є 36%. Однак існують плани замінити цю ставку меншим податком, не обмеженим двома роками. Мінфін, Національний банк України (НБУ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) розглядають питання про додаткове оподаткування банків, яке може бути введене як з наступного року, так і ретроспективно за 2023 рік.

За інсайдерською інформацією Forbes, ставка податку на 2023 рік може перевищити 50%. Остаточна цифра ще погоджується, але в анонімній розмові з представником уряду видання зазначено, що Мінфін нахиляється до більш високої ставки, ніж 36%, яку було ухвалено на першому читанні.

За даними інформатора в уряді, протягом обговорення розглядається ставка між 52–54%. Голова фінансового комітету Ради Данило Гетманцев не підтвердив, але й не спростував цю інформацію, наголосивши, що депутати спільно з Мінфіном, НБУ та МВФ розглядають різні пропозиції щодо оподаткування надприбутків банків.

Мета збільшення ставки податку полягає в забезпеченні додаткових надходжень до державного бюджету, необхідних для підтримки різноманітних програм та проектів у розподілі бюджетних коштів.

Питання оподаткування банків залишається предметом обговорення, і остаточне рішення буде прийнято на рівні уряду та парламенту, враховуючи всі сторони цієї дискусії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275315.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua