Нафта знову дешевшає: Urals наближається до санкційного рівня

17 ноя, 16:00

Ціни на нафту продовжують знижуватися, вже четвертий тиждень поспіль, охоплені ринковими страхами щодо глобального попиту. За даними Reuters, станом на ранок п'ятниці, еталонний сорт Brent торгувався за $77,5 за барель, WTI – за $73 за барель. Протягом чотирьох тижнів ціни на обидві марки втратили приблизно шосту частину своєї вартості.

Зниження світових еталонів впливає на російську нафту, зокрема Urals, яка тепер коштує $67 за барель, порівняно з нещодавніми показниками більш ніж $80. Зазначимо, що цінове обмеження G7 на російську нафту становить $60 за барель.

Goldman Sachs відзначає, що хоча попит перевершив очікування, збільшення пропозиції з боку неключових учасників ОПЕК призвело до зниження цін. Різке збільшення запасів нафти в США та збереження видобутку на рекордному рівні сприяють цьому тенденції.

Відзначається, що JPMorgan повідомив, що світовий попит на нафту у першій половині листопада був нижчий на 200 000 барелів на добу порівняно з прогнозом компанії.

Зниження цін також може змусити Саудівську Аравію продовжити додаткове скорочення виробництва у розмірі 1 млн барелів на добу й після 2023 року.

Розрахунки Міжнародного енергетичного агентства підтверджують, що зниження цін нафти зменшило доходи Росії в жовтні на 25%. У минулому місяці Росія отримала від нафти та нафтопродуктів $18,34 млрд, а ціна Urals перевищувала $80 за барель, що на $20 вище встановленого ліміту G7.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275347.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua