ЄС готує заборону на російські алмази з початку 2024 року

20 ноя, 15:00

Європейська комісія розглядає введення заборони на імпорт російських алмазів та ювелірних виробів із діамантами з початку 2024 року, як частину 12-го пакету санкцій. Цей крок призначений обмежити здатність Росії фінансувати вторгнення в Україну, повідомляє Reuters.

Пропозиція, яку обговорюють посланці 27 урядів ЄС, також включає заборону на імпорт, купівлю та передачу алмазів, що транзитом прямують через Росію, а також російських алмазів, оброблених та відполірованих в третіх країнах, таких як Індія.

Пропозиція передбачає, що заборона зачіпатиме як непромислові природні, так і синтетичні алмази, а також ювелірні вироби з діамантами з січня 2024 року.

Також у плані передбачено етапне введення заборони на імпорт російських алмазів, оброблених в третіх країнах, з 1 березня по 1 вересня. Це стосуватиметься як прикрас, так і інших виробів з російськими діамантами.

"Це поетапне впровадження непрямих заборон на імпорт враховує необхідність розгортання відповідного механізму відстеження, який забезпечить ефективні заходи правозастосування та мінімізує збої для учасників ринку", - йдеться у пропозиції, зазначеній агентством Reuters.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275363.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua