Новий етап в аграрній галузі України: озимий льон як перспективна культура

22 ноя, 17:00

Українські аграрії розпочали вирощування нової озимої культури – озимого льону. Ініціатором цього процесу став українсько-французький підприємець Мішель Терещенко, засновник індустріального парку Ma'Rijany Hemp. Про це він повідомив у своєму Facebook.

Експеримент із вирощуванням озимого льону був успішним на дослідних ділянках у Житомирській, Тернопільській та Сумській областях, де його засіяли у жовтні минулого року. Після позитивних результатів Терещенко вирішив розповсюдити цю культуру по всій Україні.

Мішель Терещенко, нащадок відомої династії українських підприємців, був обраний мером Глухова в 2015 році. В минулому він інвестував у вирощування технічних конопель та льону у Глухові, сприяючи розвитку інституту луб'яних культур у місті. У 2018 році він продав свій бізнес бельгійському партнеру.

Підприємець підкреслив, що вирощування озимого льону має потенціал відродити текстильну промисловість в Україні через зміни клімату та його адаптивність до умов країни.

Льон-довгунець раніше практично відсутній в Україні через технологічні особливості. Однак озимий льон може виростати до 90 см-1 м завдяки своєму кореневому росту восени та фазі швидкого росту на початку травня, коли ще не наступає спекотна погода. Це відкриває нові можливості для використання льону у текстильній та будівельній промисловості.

Терещенко висловив готовність допомагати українським фермерам та консультувати їх у вирощуванні цієї перспективної культури.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275397.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua