ЄС надав Україні ще 1,5 млрд євро: Підсумки макрофінансової допомоги

23 ноя, 09:00

Європейський Союз продовжує активно підтримувати Україну, надаючи новий транш макрофінансової допомоги в розмірі 1,5 мільярда євро. Про це 22 листопада повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Таким чином, загальна сума допомоги від ЄС для України досягла 85 мільярдів євро.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відзначив, що загальна бюджетна підтримка від Євросоюзу у поточному році складає понад 16,5 мільярда євро. Він підкреслив, що ця фінансова допомога є важливою для збереження економічної стійкості України в умовах повномасштабної війни.

Міністерство фінансів зазначило, що останній транш макрофінансової допомоги на 2023 рік Україна отримає до кінця грудня за умови виконання структурної політики, узгодженої сторонами.

На початку 2022 року Європейський Союз ухвалив рішення про виділення 18 мільярдів євро макрофінансової допомоги для України. Перший транш на суму 3 мільярдів євро Україна отримала у січні, а з березня щомісяця надходять по 1,5 мільярда євро. Зобов'язано погасити ці кошти протягом 35 років, починаючи з 2033 року.

Отримання кредиту зумовлене виконанням Україною узятих зобов'язань, що стосуються верховенства права, протидії корупції, фінансових моментів, фіскальної політики та економічних заходів, спрямованих на наповнення державного бюджету. Віцепрем'єр-міністрка Ольга Стефанішина пояснила, що ці умови спрямовані на підвищення фінансової дисципліни та зміцнення економічної стійкості країни.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275403.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua