Pfizer судиться з Польщею через невиплату за вакцини

23 ноя, 17:00

У найближчі тижні розгортається судовий процес між фармацевтичною компанією Pfizer та Польщею за невиплату коштів за постачання вакцин проти Covid-19 на суму 1,5 мільярда доларів. За інформацією Dziennik Gazeta Prawna, Pfizer подав позов до суду в Брюсселі, оскільки контракт був укладений із Єврокомісією. Справа стосується 60 мільйонів доз вакцин, які Польща не отримала та не сплатила, посилаючись на форс-мажор – війну в Україні.

Позов на суму 1,5 мільярда доларів був поданий через невиконання Польщею контракту, включаючи 60 мільйонів доз вакцин, які були частиною угоди між Pfizer та Єврокомісією.

У березні 2022 року прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив голову Комісії Урсули фон дер Ляєн, що через російське вторгнення в Україну їхній уряд вирішив не використовувати вакцини Pfizer, заявивши про форс-мажорні обставини.

У квітні Польща повідомила про розрив контракту із Pfizer, пояснюючи це витратами через російську агресію та прийом біженців. У Pfizer вважають рішення Польщі необгрунтованим і намагатимуться вирішити цю справу в суді.

Варшава планує в суді обґрунтувати свою позицію, стверджуючи, що вторгнення Росії в Україну стало причиною, яка ускладнила виконання контракту з Pfizer.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275413.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua