У 2024 році Україна може очікувати зростання ВВП

24 ноя, 09:00

У 2024 році Україна може очікувати зростання внутрішнього валового продукту (ВВП) на рівні приблизно 6%, що є вражаючим результатом, за словами відомого інвестбанкіра Ігоря Мазепи. У розмові з Forbes, він висловив думку, що економіка країни має непоганий стан на сьогоднішній момент, навіть з урахуванням певних викликів.

За прогнозами Мазепи, росте внутрішнього валового продукту у цьому році вказує на позитивний стан економіки, особливо з урахуванням значного внеску іноземної фінансової допомоги. Споживчий попит, підтриманий великими витратами на оборону, став головним каталізатором цього зростання.

Мазепа підкреслив роль аграрного сектору в утриманні стабільності економіки: "…економіку драйвить сільське господарство – рекордна урожайність навіть вища, ніж у найкращий рік за обсягами в 2021-му".

Однак банкір не ухиляється від вказівки на кілька критичних факторів, які можуть ускладнити економічний потенціал країни. Втрата промислового та людського потенціалу, низькі інвестиції в капітал та проблеми у секторі сільського господарства потребують уваги та системних рішень.

У таких умовах ключовим фактором розвитку бізнесу стає створення механізму страхування воєнних ризиків, чим займається Concorde Capital. За словами Мазепи, в Україні є значний потенціал для попиту на страхування воєнних ризиків у сумі сотень мільярдів.

Підсумовуючи, Ігор Мазепа визначає, що з урахуванням усіх факторів, Україна може очікувати рісту ВВП на рівні максимум 3% у наступні два-три роки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275420.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua