Фінляндія розширює підтримку України: €3 млн на експорт зерна та розмінування

27 ноя, 09:00

Фінляндія продовжує активну участь у підтримці України, виділивши додаткові 3 мільйони євро для покращення продовольчої безпеки в країні. За інформацією Міністерства закордонних справ Фінляндії, ці кошти розподіляться на підтримку транспортування зерна з України та розмінування сільськогосподарських земель.

Одним із напрямків фінансування є підтримка Всесвітньої продовольчої програми (WFP), в рамках якої Фінляндія закуповує зерно в Україні та направляє його до країн Африки, які стикаються з продовольчою кризою. З 2-мільйонного експортного фінансування 1 мільйон євро буде внесено в Ініціативу "Зерно з України", реалізовану WFP.

Фінляндія раніше вже спрямувала значні ресурси на підтримку транспортування зерна, виділивши 11,5 мільйонів євро. Це свідчить про стратегічне партнерство між країнами в галузі сільського господарства та експортного сектору.

Не менш важливим є інший аспект підтримки - розмінування сільськогосподарських земель в Україні. За даними, близько третини сільськогосподарських угідь країни є небезпечними через мінні загрози, що призводить до великої кількості припинених господарств. Фінляндія визнає необхідність розв'язання цієї проблеми та активно підтримує проект, запущений WFP та ООН ФАО, що об'єднує розмінування, гуманітарну допомогу та розвиток.

Ця нова інфузія коштів свідчить про приуроченість Фінляндії до вирішення актуальних проблем України та сприяння її стійкому розвитку. Спільні зусилля у напрямках транспортування зерна та розмінування земель створюють позитивні перспективи для обох країн, покликані зміцнити їхнє партнерство в галузі сільського господарства та гуманітарної допомоги.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275438.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua