Європейський інвестиційний банк відкриває регіональне представництво у Києві: Підтримка України на шляху до Європи

28 ноя, 09:00

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) анонсує відкриття свого регіонального представництва в Східній Європі, розташованого у Києві, у будівлі представництва Європейського Союзу. Про це повідомила пресслужба представництва ЄС в Україні.

Президент ЄІБ Вернер Хойєр та віцепрезидентка Тереза Червінська особисто прибули до Києва 27 листопада для відкриття регіонального представництва в Україні. У церемонії також взяли участь амбасадорка ЄС в Україні Катаріна Матернова та представники українських міністерств.

"Наш візит до України, як банку ЄС, є свідченням непохитної підтримки, особливо в умовах безперервних нападів і звірств Росії. З самого початку російського вторгнення ми працювали з українською владою, щоб сприяти проєктам реконструкції, підтримуючи дивовижну стійкість країни. З відкриттям нашого регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи в Києві ми хочемо підкреслити нашу посилену відданість: супроводжувати Україну на її європейському шляху", - заявив Хойєр.

Також 27 листопада відбулася зустріч прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та президента Європейського інвестиційного банку Вернера Хойєра.

Шмигаль висловив привітання з відкриттям представництва ЄІБ у Східній Європі з офісом у Києві. Сторони також обговорили чинні та нові проекти з відновлення, і прем’єр-міністр висловив подяку за фінансову підтримку, зокрема за створення ефективних інструментів для повоєнного відновлення. Загалом, ЄІБ акумулював для України понад 7,5 млрд євро.

Прем’єр-міністр також висловив вдячність за послідовну роботу з громадами та реалізацію муніципальних проектів з відновлення.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275452.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua