Ryanair зменшує рейси до Португалії: Аеропортові збори заставляють лоукостера скорочувати рейси

28 ноя, 18:00

Ірландський лоукост-авіаперевізник Ryanair планує скоротити кількість рейсів до Португалії влітку 2024 року. Це рішення було обгрунтовано зростанням аеропортових зборів у Португалії на середній рівень 14,6%, що становить приблизно 1,60 євро, повідомляє The Sun.

Глава Ryanair, Майкл О'Лірі, звинувативши компанію ANA Aeroportos de Portugal, яка управляє 10 аеропортами по всій країні, заявив: "На жаль, нам доводиться анонсувати скорочення через монополію ANA/Vinci, яка збільшила аеропортові збори в наступному році."

У наступному літньому сезоні Ryanair планує зменшити кількість рейсів до аеропортів Фару і Порту, де збори зростуть на 11,9% і 11,4% відповідно. Також кількість літаків, базованих на Мадейрі, буде скорочено удвічі.

У зв’язку з цим узимку 2023/2024 Ryanair вже закрила свою базу в Понта-Делгада на Азорських островах, попередивши, що Мадейра може стати наступним об'єктом скорочення.

О'Лірі закликав ANA наслідувати інші великі європейські аеропорти, особливо в Іспанії, і заморозити або знизити збори, щоб підтримати відновлення туризму в Португалії після кризи COVID.

Зменшення кількості рейсів є невигідною для туристів, оскільки це може призвести до подорожчання квитків через обмежену доступність та зростання попиту.

О'Лірі також відзначив, що наступного літа ситуація в Європі буде складною через обмежену кількість місць. Це рішення Ryanair - частина стратегії з пристосування до змін у вартості обслуговування в аеропортах, яка вже призвела до скасування ряду маршрутів у вересні 2022 року через збільшення зборів у Дубліні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275459.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua