Агентство США з міжнародного розвитку робить перший крок у підтримці енергетичного сектору України

29 ноя, 09:00

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) робить перший крок у підтримці енергетичного сектору України, виділяючи $25 млн на Фонд підтримки енергетики країни, повідомляє Міністерство енергетики України. Це стало можливим завдяки ініціативі міністра енергетики України Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Герман Галущенко підкреслив, що Фонд підтримки енергетики України є ключовим механізмом для проведення закупівель обладнання, необхідного для відновлення та ремонту енергетичної інфраструктури, пошкодженої ворожими атаками. Цей перший внесок від США в розмірі $25 млн є вагомим кроком для посилення енергетичної безпеки України.

За словами Галущенка, загальна сума зобов'язань від спонсорів для Фонду складає більше 329 мільйонів євро, з чого понад 192 мільйони євро вже перераховано Фонду від 15 спонсорів з різних секторів. Решта суми – це анонсовані та очікувані внески, які надійдуть найближчим часом.

Зазначено, що кошти, отримані від Фонду, використовуються для закупівлі необхідного обладнання для відновлення роботи енергетичних компаній. Лише за період з січня по листопад 2023 року Фонд уклав 132 угоди на суму практично 100 мільйонів євро для закупівлі енергетичного обладнання, палива та матеріалів.

Фонд підтримки енергетики України, створений у 2022 році, виявився важливим інструментом для надання підтримки українському енергетичному сектору. Це ініціювало партнерство між урядами, міжнародними фінансовими організаціями та приватними донорами з метою забезпечення стабільності та розвитку енергетичного комплексу України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275468.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua