Напруженість у ЄС: Імпорт цукру з України викликає обурення французьких виробників

30 ноя, 18:00

Недавній значний ріст імпорту цукру з України до Європейського Союзу викликав обурення серед французьких виробників цукрових буряків, які вимагають реекспортувати цей цукор за межі ЄС. За даними конфедерації, імпорт українського цукру може зрости до 700-800 тис. тонн у сезон 2023/2024, що є вдвічі більше, ніж у попередньому сезоні, і десятки разів перевищує середні значення за останні п'ять років. Група виробників CGB закликає Європейську комісію надати чітку відповідь щодо управління обсягами імпорту цукру у майбутньому.

Україна установила новий рекорд за обсягами експорту цукру. За даними митної статистики України, у вересні 2023 року експорт цукру становив 25 тис. тонн, а з початку сезону цей показник досяг 427 тис. тонн. Експортна активність українських компаній зумовлена збереженням запасів цукру ще з сезону 2022/2023, високими світовими цінами на цукор та тимчасовою забороною експорту цукру, яка тривала до вересня цього року.

Попри зростання імпорту українського цукру, ціни на цукор в ЄС залишаються високими у зв'язку з глобальним дефіцитом підсолоджувача. Внутрішні ціни на білий цукор перевищують 800 євро за тонну, що становить найвищий показник за останні десять років. Це викликає обурення та занепокоєння серед французьких виробників, які вимагають дієвих заходів від Європейської комісії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275495.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua