50 мільярдів євро для України: ЄС підтримує фінансову допомогу

01 дек, 09:00

Жодна з країн Європейського Союзу не виступила проти ідеї виділення Україні допомоги на 50 мільярдів євро, повідомив єврокомісар із фінансів Йоганнес Ган, зазначивши, що це вирішення отримало загальну підтримку всіх членів ЄС. Про це повідомляє Sky News.

Наразі країни Європейського Союзу обговорюють перегляд довгострокового бюджету, особливо після пропозиції Єврокомісії виділити додаткові кошти до спільного бюджету, і суттєва частина цих коштів призначена для України.

"Центральне – це підтримка України. Це ніхто не заперечує, навіть за масштабом", – наголосив Ган.

Фінансування на суму 50 мільярдів євро, яке планує надати ЄС, розраховане на період з 2024 по 2027 рік.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн відзначила, що така допомога спрямована на забезпечення передбачуваного фінансування для України на шляху до європейської інтеграції.

Однак при розгляді на річний період це фінансування менше, ніж 18 мільярдів євро, які ЄС виділив для фінансової допомоги у 2023 році.

Рішення щодо перегляду бюджету ЄС очікується у грудні та вимагає узгодження між союзниками. Reuters повідомляло, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти виділення допомоги Україні на 50 мільярдів євро. Водночас, словацький прем’єр Роберт Фіцо висловив застереження щодо корупції, обговорюючи нову фінансову допомогу Києву.

Ган зазначив, що Угорщина не може самостійно заблокувати збільшення бюджету ЄС, вказавши на обхідні шляхи, якими Єврокомісія може затвердити бюджет.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275500.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua