Ризики збирання кукурудзи взимку: Аграрії України стикаються з важливими викликами

09 дек, 12:00

Україна переживає серію південних циклонів, які призвели до снігопадів, морозів і штормових вітрів. Незважаючи на негоду, сільськогосподарські працівники продовжують збирати кукурудзу, хоча станом на 24 листопада майже 20% врожаю залишається в полі.

Генеральний директор компанії "ТАС Агро" Олег Заплетнюк висловив думку, що збирання кукурудзи взимку технічно можливе. Проте великий сніговий покрив може спричинити залипання очисного механізму комбайна, що призводить до втрат зерна.

Заплетнюк зазначив, що чисті від снігу рослини добре вимолочуються, і навіть при наявності снігу на поверхні ґрунту, процес збирання може бути ефективним.

У "ТАС Агро" планують максимально контролювати втрати зерна на полі в разі продовження збирання взимку. Експерти визначають це як стратегічний підхід для збереження врожаю та уникнення фінансових втрат.

Зараз компанія має близько 2 тис. га кукурудзи для збирання, основна частина якої знаходиться в Північному кластері компанії в Чернігівській області. Збирання триває при відсутності снігового покриву на рослинах та здатності техніки рухатися в полі.

Одним із важливих ризиків збирання взимку є зменшення кількості днів придатних для обмолоту та скорочення тривалості світлового дня, що може вплинути на ефективність та якість роботи сільгосптехніки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275537.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua