Розмінування сільгоспземель в Україні: обстежено понад 17 тисяч гектарів у листопаді

06 дек, 09:00

За результатами листопада поточного року піротехнічні підрозділи державних і неприбуткових організацій провели обстеження понад 17 тисяч гектарів земель сільгосппризначення. Цю інформацію оприлюднило Міністерство економіки України.

Всього з початку 2023 року в рамках пріоритетного розмінування сільгоспземель було обстежено понад 257 тисяч гектарів угідь.

"Навіть при ускладнених погодних умовах наші піротехніки продовжують активну роботу з обстеження та розмінування найбільш цінних українських земель. За останній тиждень листопада було обстежено більше трьох тисяч гектарів, понад півтори тисячі гектарів вже очищено чи розміновано", - заявила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Протягом поточного року майже 195 тисяч гектарів було повернуто аграріям для господарської експлуатації. Уряд продовжує вдосконалювати спроможності піротехнічних підрозділів з метою прискорення очищення території країни від мін.

Важливими регіонами, де проводилося обстеження у листопаді, стали Херсонська область - 12 тисяч 400 гектарів та Харківщина, де піротехніки оглянули понад 3,5 тисячі гектарів сільгоспугідь. Додатково, більше 1300 гектарів було обстежено в Миколаївській області.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275548.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua