USAID надасть Україні 20 тисяч тонн металу для захисту енергооб'єктів від атак РФ

06 дек, 18:00

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) підтримає Україну, надаючи 20 тисяч тонн металу для будівництва другого рівня захисту енергетичних об'єктів від можливих атак Росії. Про це інформує Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України в своєму офіційному Facebook-акаунті.

За інформацією агентства, реалізацію проєкту забезпечення будівництва металом від USAID взяла на себе компанія Tetra Tech ES, яка діє як підрядник агентства в рамках підписаного раніше меморандуму про взаєморозуміння.

У рамках проєкту компанія закуповує метал в українських виробників, після чого доставляє його на об'єкти будівництва, де вже використовується перша партія. Захист включає 22 підстанції, 63 автотрансформатори в 14 областях, а бетонні конструкції, що навколо основної мережі Укренерго будуються з березня 2023 року.

Рішення про захист енергетичних об'єктів прийнято урядом та Генеральним штабом ЗСУ, і Агентство працює в тісній співпраці з НЕК "Укренерго", яке визначає завдання на проєктування та будівництво. Під час проєктування використовуються вихідні дані від Генерального штабу, настанови для інженерних військ та міжнародні нормативні документи.

Раніше США разом із своїми партнерами працювали у трьох напрямках для захисту енергетичної інфраструктури України від російських атак. Зокрема, надали Україні 25 мільйонів доларів для відновлення енергетичного сектора, постраждалого від атак Росії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/275553.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua